Robin's Blog

Nieuw: Port Ellen 39 Jaar 'Untold Stories Series'

Groot nieuws van Islay vandaag, want Port Ellen kondigt een nieuwe release aan. En niet zomaar één: het is een 39-jarige gelimiteerde editie, en de eerste in de nieuwe 'Untold Stories Series'.

Port Ellen is al sinds 1983 gesloten, en is van alle gesloten Schotse distilleerderijen de meest gewilde onder verzamelaars en investeerders. Tot voor kort verscheen er ieder jaar een officiële editie van Port Ellen als onderdeel van de Special Releases van Diageo, maar vorig jaar was dat voor het eerst niet het geval.

Met de aankondiging van deze nieuwe 39-jarige Port Ellen is nu duidelijk waarom. Port Ellen wordt apart in de spotlight gezet, en dat heeft alles te maken met de gedurfde toekomstplannen. In 2021 heropent de distilleerderij namelijk weer haar deuren.

En hoewel we daar reuze nieuwsgierig naar zijn, neemt de voorraad van oude Port Ellen van voor de sluiting in 1983 alleen maar af. Port Ellen wordt alleen maar zeldzamer, iets waar de heropening van de distilleerderij niets aan af doet. Sterker nog: wij vermoeden dat het de status van oude Port Ellen alleen maar doet toenemen.

De Untold Stories Series wordt in de komende jaren uitgebreid, maar deze eerste editie vertelt het verhaal van de spirit safe. Met de spirit safe maakt de distillateur de scheiding tussen het hart van een distillaat en de voor- en naloop. De spirit safe is altijd netjes met een slot afgesloten, en dat geldt ook voor de Port Ellen. Twee sleutels worden er bijgeleverd, en je hebt ze allebei nodig om de verpakking te openen.

Wereldwijd zijn er slechts 1.500 flessen beschikbaar van deze Port Ellen, die gebotteld is op 50,9 procent. De verkoopprijs is 4.999,99 euro. Heb je interesse? Dan kan je hier een fles bestellen.

2 gedachten over “Nieuw: Port Ellen 39 Jaar 'Untold Stories Series'”

 • Ik heb interesse

  Reageren
 • Hallo Robin,

  Kun jij een paar flessen van deze Port Ellen 39 jaar oud (The Untold Series Spirit Safe, 50,9 %, 1500 flessen totaal, van Diageo) bemachtigen? Misschien ben ik geïnteresseerd in een fles, afhankelijk van de prijs in Euro's.

  Ik hoor graag van je.

  Met vriendelijke groet,
  Ron

  Reageren
Laat een reactie achter
Made by Exxtra.nl