Glenmorangie Signet is een van de toppers van deze Highland distilleerderij. Ze hebben hun oudste whisky, die meer dan dertig jaar geleden is gemaakt, samengevoegd met een recenter geproduceerde spirit die verschillende periodes heeft gerijpt in speciaal geselecteerde 'designervaten'. Ook is er speciale zogenaamde 'chocoladegerst gebruikt: licht geroosterd en daarna tot spirit verwerkt.
Zwaar geroosterde gerst geeft deze unieke single malt zijn rijke hart, terwijl op het landgoed geteelde Cadboll-gerst zorgt voor de romige Glenmorangie-stijl. De uiteindelijke blend combineert zoete whisky's die extra gerijpt zijn in ex-sherryvaten, kruidige en geroosterde whisky's uit verkoolde, nieuw eikenhouten vaten, en – waardoor Signet zijn kenmerkende diepte krijgt – whisky's uit de oudste Glenmorangie-voorraden.
Terwijl Dr. Bill, Glenmorangies vrijdenkende directeur van Whisky Creation, genoot van een kopje van zijn favoriete Jamaicaanse Blue Mountain-koffie, kwam het idee van Signet voor het eerst bij hem op. Zijn geest vulde zich onmiddellijk met spiraalvormige mokka-smaken die hij niet kon vergeten. Het zou hem jaren kosten om onze ongekende whisky tot leven te brengen. Maar in zijn tiramisu-tonen en smeltende chocolade proef je zijn heerlijkste fantasieën.
Signet begint met onze kostbare chocolademoutspirit, die slechts één keer per jaar wordt gemaakt in onze giraffe-hoge stills. De espresso-achtige intensiteit vult onze distilleerderij met aroma's die meer bekend zijn in een Italiaanse koffiebar. Door de jaren heen hebben ze de kracht ervan getemperd met zeldzame en waardevolle vaten. Bourbon voor romigheid. Sherry voor zoetheid. Het kruid van verkoold eikenhout. Alles in evenwicht gehouden door enkele van de oudste whisky's die ze bezitten. Het resultaat? Een fluwelen explosie van smaak. Een vleugje bittere mokka, zinderende kruiden en golven van pure chocolade, verzacht door zachte butterscotch. Whisky, zoals je hem nog nooit hebt geproefd.
""