De Clydeside Distillery is prachtig gelegen in het hart van Glasgow, op de oever van de rivier de Clyde. Vanuit het ketelhuis kijk je uit over de Clyde, waar vroeger de grootste scheepwerven van Europa gevestigd waren. Tegenwoordig worden daar prachtige whisky’s gedistilleerd, waaronder de nieuwe Clydeside Napier.
Deze whisky is vernoemd naar Robert Napier, de “Vader van de scheepsbouw aan de Clyde”, die bekend stond om zijn uitdrukking dat alles draaide om “Kwaliteit, kwaliteit en kwaliteit”. Hij was verantwoordelijk voor het eerste schip gebouwd van staal en de snelste oversteek van de Atlantische oceaan. En dat alles vanuit de plek waar nu de Clydeside Distillery ligt.
Ruim 6 jaar gerijpt in Oloroso sherryvaten. Gebotteld op 46% en natuurlijk niet koude gefilterd of bijgekleurd.
Neus: rijpe bessen met bloeiende rozen, kersen en rozijnen met geschaafd eikenhout, een vleugje kaneel en ingelegde sinaasappelschil.
Smaak: sinaasappelmarmelade met kersen en een draai aan de pepermolen. Via kaneel en kruidnagel gaan we naar bruine suiker en vanilleroom. Heel mooi te drinken.
Afdronk: erg prettig met verwarmende kruiden als kruidnagel en gember in combinatie met donkerrood fruit.