Inloggen
Winkelmandje

Ballindalloch 2016 Single Cask Bourbon Barrel No. 5 70cl 61,1%

Welke lengte heeft u nodig?
/
U heeft 0 stuks nodig voor 0 euro incl. BTW
144,99 119,83 Excl. BTW
Zet op verlanglijstje

- Gratis verzending binnen Nederland vanaf €175,-
- Vandaag besteld is binnen 1 tot 5 werkdagen in huis

Op voorraad: 6
Toevoegen aan favorieten
  • Artikelomschrijving & specificaties
  • Documenten
  • Veel gestelde vragen

Barcode

Artikelomschrijving

Ballindalloch Estate met in het hart Ballindalloch Castle ligt in het centrum van de grootste whisky producerende regio van Schotland. In de Speyside regio liggen enkele van de meest bekende distilleerderijen, waarvan de whisky’s zeer populair zijn over de gehele wereld. Tussen die grote merken zal de Ballindalloch Single Malt Whisky een geheel eigen plaats in gaan nemen.

 

Single Estate Whisky

 

Voor de Ballindalloch Single Malt Whisky komt al het graan van de graanvelden op het eigen landgoed. In het voorjaar worden de granen gezaaid op de velden rond het kasteel, langs de Spey rivier. In het typische vochtige Schotse klimaat groeit het graan goed, om vervolgens in het najaar te kunnen worden geoogst. De gehele behoefte van de distilleerderij komt van de eigen velden. Het graan wordt opgeslagen in de schuren op het landgoed om na het drogen uiteindelijk omgezet te worden in whisky.

 

Nadat het graan gebruikt is voor de whiskyproductie worden de resten hiervan (draf) gebruikt als veevoer voor de Aberdeen Angus koeien die zoveel prijzen hebben gewonnen.

 

Als de vaten eenmaal gevuld zijn worden deze in één van de oude stenen bijgebouwen op het landgoed opgeslagen om vervolgens jarenlang rustig te rijpen.

 

En nu, na al die jaren is de tijd gekomen..

 

Ballindalloch Single Malt Whisky

 

De Ballindalloch Distillery is in vergelijking tot enkele van zijn buren een (zeer) kleine distilleerderij te noemen. De productie (-capaciteit) is de afgelopen jaren 100.000 liter pure alcohol per jaar geweest. Er wordt 5 dagen per week geproduceerd, wat meteen betekent dat het fermentatieproces in de houten washbacks erg lang is. Het overbruggen van het weekend speelt hierbij een grote rol. De fermentatie van gemiddeld 130 uur zorgt ervoor dat de ketels gevuld worden met een zeer zuiver wort. Vervolgens worden de ketels langzaam opgestookt en wordt het kookpunt van de ketels sterk onder controle gehouden zodat het distillatieproces ervoor zorgt dat de alcoholdampen licht en zuiver zijn als zij over de top gaan. Vervolgens komen deze in de ouderwetse wormtubs terecht die juist wat warmer worden gehouden zodat de dampen langzamer afkoelen en ook hier weer veel kopercontact hebben. Dit alles om de uiteindelijke whisky zo veel mogelijk smaak mee te geven op een zo zuiver mogelijke ondergrond.

 

Vervolgens rijpt de whisky natuurlijk in de allerbeste vaten in een warehouse op het landgoed!

 

Neus: een combinatie van (Pink Lady) appel en “All Spice” met Wine Gums met poedersuiker, kaarsvet en wilde heidebloemen. Dan nootmuskaat, zeezout, perzik en verse vanille, Met water meer fruit, maar ook noga en houtsnippers en gedragen leer.

 

Smaak: een rijk en vol mondgevoel vraagt meteen om aandacht met vers fruit uit de boomgaard, groene mango, met karamel en witte chocolade. Ananas en dennenappel combineren heerlijk met eikenkruiden.

 

Finish: indrukwekkend zonder scherp randje. De smaken komen in lagen en zorgen voor een lange, maar tegelijkertijd zachte finish.

Gedistilleerd op 14/01/2016 en gebotteld op 31/01/24.

Let op! Maximaal 1 fles per klant.

Specificaties

LeeftijdNAS
SoortCask Strength
Single Cask
Single Malt
DistilleerderijBallindalloch
Alcoholpercentage61,1 % vol
LandSchotland
Volume70cL
Jaartal2016
RegioSpeyside
MerkBallindalloch
CategorieSchotse Whisky
EAN Code5065015533122
ArtikelcodeBALLIND-5
VerpakkingFles

Stel een vraag over dit artikel

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen