Jameson Single Pot Still belichaamt de traditionele Ierse whiskymaakstijl waarnaar het is vernoemd.
Gemoute en ongemoute gerst wordt drievoudig gedistilleerd voor een rijke, onmiskenbare zijdezachtheid met kenmerkende pot still-kruidigheid. Deze Five Oak Cask Release is gerijpt in een combinatie van drie verschillende soorten virgin oak (Iers, Europees en Amerikaans), naast ex-bourbon- en ex-sherryvaten. Het eindresultaat is een whisky die zowel complex als soepel is.
NEUS
Opent met hout gedreven kruiden van kaneel en nootmuskaat, verweven met rijk geroosterd eikenhout, zoete honingraat en gezouten karamel. Pittige fruittonen blijven op de achtergrond hangen, samen met fudge, butterscotch en vanille, terwijl de pot still-kruiden zich in de loop van de tijd blijven opbouwen als aanvulling op de aardse bostonen en rijp fruit.
SMAAK
Rijke pure chocolade, kruidige toffee en gemalen kaneel met hints van vers geraspte gember en vleugjes sinaasappelschil. De combinatie van vers en gekruid eikenhout voegt ingewikkelde en gelaagde zoete en gerookte houttonen toe met delicate tannines, die in balans werken met de zijdezachte textuur van de pot still.
FINISH
De delicate vruchten vervagen langzaam, waardoor de kruiden en het eikenhout tot het einde blijven hangen.
""