Togouchi is een bijzondere speler op de Japanse whiskymarkt. Ten eerste omdat de whisky's waaruit het assortiment bestaat een blend zijn van Schotse malt whisky's en graanwhisky's uit Canada. Vervolgens worden ze gemengd in Japan en gerijpt in een oude spoortunnel waar de constante temperatuur van 14°C een ideale rijping mogelijk maakt. Deze tunnel bevindt zich in de stad Togouchi, in de buurt van Hiroshima, waar natuurlijk de naam van deze originele whisky's vandaan komt.
De geïmporteerde Bourbon-vaten worden in de oude spoortunnel gebracht om daar te rijpen. Vervolgens selecteert en blendt Chef Blender de kostbare whisky om hem 3 maanden in sakevaten te laten rijpen voordat hij wordt gebotteld.
Beleving
Geur: Een delicate neus uit met tonen van vanille, groene appel en mout.
Smaak: Een complexiteit in de mond met het uiterlijk van melkzuur, houtachtige en fruitige aroma's (wit fruit).
Afdronk: Een lange afdronk laat het enkele geuren van wit fruit, kruiden en mout achter.