Robin's Blog

Watertanden: Onze Premium Whisky's

Whisky is in de laatste jaren uitgegroeid tot een premium product. Zeldzame single malts van gesloten distilleerderijen of bijzondere whisky's van legendarisch producenten vertegenwoordigen een steeds groter deel van de whiskymarkt. Kijk je mee naar de pareltjes in onze collectie?


Port Ellen 40 Years Old '9 Rogue Casks'

port ellen 9 rogue casks 1979 40yo

Port Ellen is van alle gesloten Schotse distilleerderijen de meest gewilde onder verzamelaars en investeerders. De nieuwe Port Ellen 40 Years '9 Rogue Casks' is dan ook één van de ultieme premiumwhisky's van dit moment. Het is de tweede telg in de prestigieuze 'Untold Stories'-serie.

Dit nieuwste lid van de Port Ellen-familie bestaat uit 9 vaten die in totaal 1380 flessen opleveren. De whisky is op 50,9 procent gebotteld en in 1979 gedistilleerd, vier jaar voordat de distilleerderij haar deuren sloot. Dat er vier decennia later überhaupt nog zoveel vaten zijn is bijna een wonder.

Bij ons verkrijgbaar voor € 7.499,99


Glenrothes 1969 Extraordinary Cask

Glenrothes 1969 Extraordinary Cask

De whisky's van Glenrothes worden gekenmerkt door kwaliteit, een prachtig evenwicht, elegantie en de weergaloze textuur van de single malts. En dat alles komt perfect tot uitdrukking bij deze single cask botteling. De refill hogshead is op 10 juli 1969 gevuld om vervolgens 44 jaar te rijpen. Het vat leverde uiteindelijk 133 flessen met een sterkte van 42,9%.

Wij hebben fles 42 van de 133 op voorraad. De whisky komt in een prachtige leren koffer met daarbij een in leer gebonden boek over The Glenrothes en een houten displayvoet.

Bij ons verkrijgbaar voor € 5.499,99


Karuizawa 19 Years Old That Boutique-y Whisky Company

karuizawa

Japanse whisky is vaak slechts beperkt verkrijgbaar. Zeldzaam, mag je gerust zeggen. Maar geen enkele Japanse whisky is zo zeldzaam als Karuizawa. Whisky van deze gesloten distilleerderij kom je slechts heel zelden tegen, Brora en Port Ellen zijn er niets bij.

Karuizawa was een bescheiden distilleerderij die in 1957 is opgericht, maar door een gebrek aan populariteit in 2001 haar deuren moest sluiten. Sindsdien is de populariteit van Japanse whisky ongekend en is Karuizawa de absoluut meest gewilde single malt uit dat land.

Bij ons verkrijgbaar voor € 3.299,99


Lagavulin 37 Years Old Special Release 2013

lagavulin 37

Lagavulin is een van de meest vooraanstaande distilleerderijen ter wereld. De standaard verkrijgbare Lagavulin 16 is een klassieker, maar het zijn de oudere single malts van Lagavulin die echt voor een hemelse smaakbeleving zorgen. Deze 37-jarige Lagavulin is een van de oudste single malts die ooit door de distilleerderij op de markt is gebracht. De whisky is in 1976 gedistilleerd en rijpte daarna in Amerikaans en Europees eikenhout. In totaal zijn er slechts 1868 flessen beschikbaar.

Bij ons verkrijgbaar voor € 3.389,99


Brora 1978 40 Years Old 200th Anniversary

brora 40

Brora is een iconische distilleerderij die al bijna 40 jaar geleden noodgedwongen haar deuren moest sluiten. De whisky is echter niet verloren gegaan. Gelukkig maar, want deze single malt wordt tegenwoordig als een van de beste ter wereld gezien.

Ter ere van de 200e verjaardag van Brora is deze bijzondere editie uitgebracht. Na vier decennia werd een beperkte oplage van 1.819 flessen vrijgegeven, als een knipoog naar het jaar waarin de distilleerderij werd opgericht (ja, het was 1819), gebotteld op 49,2% ABV.

Bij ons verkrijgbaar voor € 5.499,99


Nog niet genoeg gezien?

Check dan hier welke andere, bijzondere whisky's we op voorraad hebben.

Laat een reactie achter
Made by Exxtra.nl