Robin's Blog

Binnenkort: Diageo Special Releases 2019

De Special Releases van Diageo zijn ieder jaar weer een hoogtepuntje op de whiskykalender. Iets later dan gebruikelijk, maar we weten nu eindelijk meer over hoe deze bijzondere reeks er in 2019 uit komt te zien.

Vorig jaar werden de Special Releases al in april aangekondigd, maar Diageo hield in 2019 lang de kaken stijf op elkaar. Tot nu! Want de eerste acht single malts zijn zojuist door het drankenconcern aangekondigd.

  • Cardhu 14 Years Old
  • Cragganmore 12 Years Old
  • Dalwhinnie 30 Years Old
  • Lagavulin 12 Years Old
  • Mortlach 26 Years Old
  • Pittyvaich 29 Years Old
  • Talisker 15 Years Old
  • The Singleton of Glen Ord 18 Years Old

Er zijn een aantal dingen die meteen opvallen. Zo keert de Lagavulin 12 Cask Strength gelukkig weer terug. Het is jaarlijks een van onze favorieten, die bovendien ook nog redelijk betaalbaar is.

Dalwhinnie hebben we ook al vaker gezien als onderdeel van de Special Releases. Zo was er eerder een 25-jarige single malt van Dalwhinnie. Dit jaar gaat Diageo nog een stapje verder: met 30 jaar is de Dalwhinnie de oudste Special Release van 2019.

Wat verder opvalt is dat Mortlach zijn debuut maakt in de Special Releases. Deze iconische distilleerderij werd nooit eerder zo in de spotlight gezet. Maar nadat vorig jaar een nieuwe core range werd gelanceerd, vond Diageo het eindelijk tijd om Mortlach een eigen Special Release te geven.

Er missen ook een aantal whisky's die je normaal gesproken verwacht te zien. Vooral het ontbreken van een nieuwe Unpeated Caol Ila is verrassend. Al sinds 2006 maakte deze aparte Caol Ila deel uit van de Special Releases, maar niet dit jaar.

Verder is er ook geen graanwhisky, zoals eerder bijvoorbeeld deze 40-jarige Cambus, of deze Caledonian. Er is ook geen blended malt of NAS-whisky opgenomen in de Special Releases 2019.

Maar wat niet is kan nog komen. Vorig jaar bestonden de Special Releases bijvoorbeeld uit 10 whisky's, en Diageo houdt meestal nog een verrassing achter de hand.

We houden de boel in de gaten en als we meer weten, dan delen we dat direct!

Laat een reactie achter
Made by Exxtra.nl