Robin's Blog

Nieuw: Talisker 41yo Bodega Series

Wat waren we vorig jaar trots toen we de eerste editie van de Talisker Bodega Series mochten verkopen. Die 40-jarige Talisker was destijds de oudste Talisker ooit, maar dat is niet langer het geval. De tweede editie van de Talisker Bodega Series komt binnenkort naar Nederland — deze is zelfs 41 jaar oud!

In totaal zijn er wereldwijd slechts 2.000 flessen beschikbaar van de nieuwe Talisker Bodega Series, die dus 41 jaar oud is en gebotteld wordt op een knappe 50,7 procent. De verwachting is dat de whisky in augustus beschikbaar is.

De whisky is een samenwerking tussen Talisker en de legendarische sherryproducent Delgado Zuleta uit Spanje. De 41-jarige Talisker heeft een finish gehad in Manzanilla Sherry-vaten van honderd jaar oud, die eerder zijn gebruikt voor La Goya, een van de belangrijkste sherrymerken van Delgado Zuleta.

Het resultaat is een opvallend rijke whisky, met geuren van zoet fruit, witte rozijnen en sinaasappelschil, aangevuld met cederhout en zilte zeelucht. De smaak is een fijne balans tussen zoet en rokerig. De afdronk is warm en houdt lang aan, met een droge, rokerige finale.

Whiskyschrijver Charlie MacLean is er in ieder geval lyrisch over: "Dit is een exceptioneel voorbeeld van Talisker. Het is een privilege om een whisky als deze te mogen proeven."

De exacte prijs voor Nederland is nog niet bekend, die is onder andere afhankelijk van import en accijnzen. We verwachten dat deze uiteindelijk iets hoger ligt dan de prijs van de eerste whisky in de Talisker Bodega Series.

Wil je graag een fles van de Talisker 41yo Bodega Series? Laat het ons dan weten, en dan gaan wij ons best doen er eentje voor je te bemachtigen.

Een gedachte over “Nieuw: Talisker 41yo Bodega Series”

 • Rob Sanders do 18 om 10:37 pm

  Hallo,
  Mocht deze Talisker Bodega 41y binnenkomen ben ik zeker geïnteresseerd. Natuurlijk wacht ik even de prijs af.

  Ik hoor graag van u.

  Mvg,
  Rob Sanders

  Reageren
Laat een reactie achter
Made by Exxtra.nl