Robin's Blog

WINACTIE: Aberfeldy 20 Year Exceptional Cask Series

Iedere klant van Het Whisky Huis die twee whisky's van Dewar's koopt, maakt kans om een fles van de 20-jarige Aberfeldy uit de Exceptional Cask Series te winnen. Deze actie loopt nog tot en met 31 augustus.

Zo werkt 't!

Dewar's is een bekend blended whiskymerk, en in de Verenigde Staten zelfs de bestverkopende blended whisky. Daarnaast is Dewar's ook eigenaar van een vijftal single malt whisky's: Aultmore, Craigellachie, Aberfeldy, The Deveron en Royal Brackla.

Dus: koop jij uiterlijk 31 augustus twee flessen whisky die uit de stal van Dewar's komen (het blended whiskymerk of een van de vijf single malts), dan maak jij kans op een fles Aberfeldy 20 Year Exceptional Cask Series ter waarde van € 179,99!

Je kan je Dewar's whisky's bij ons in de winkel in Enschede uitzoeken. In dat geval noteren we je naam en contactinfo. Maar je kan natuurlijk ook gewoon een bestelling plaatsen op Het Whisky Huis. Wel zo makkelijk!

aberfeldy 20 years old exceptional cask series (blog)

Aberfeldy 20 Year Exceptional Cask Series

De Aberfeldy 20 Year Exceptional Cask Series is een small batch whisky die in de Benelux alleen bij ons verkrijgbaar is. Deze whisky is uit een aantal van de beste vaten van Aberfeldy samengesteld, persoonlijk uitgekozen door Master Blender en Malt Master Stephanie MacLeod. In totaal zijn er wereldwijd slechts 3.600 flessen beschikbaar.

De Aberfeldy 20 Years Old Exceptional Cask Series bestaat uit zeven verschillende ex-bourbon vaten. Op 21 januari 2014 is de whisky uit deze vaten overgeheveld naar first-fill sherryvaten. Daar heeft de whisky nog eens vijf jaar in verder gerijpt, voordat deze definitief werd gebotteld op 25 maart 2019.

Het resultaat is verbluffend. Stephanie MacLeod omschrijft de whisky als eentje met een rijke structuur en een kruidige en honingachtige neus. Sappige druiven en bloemige heide verschijnen als je een eerste slok neemt, en de finish neemt je mee op lange reis met geroosterde kokos.

Laat een reactie achter
Made by Exxtra.nl