De Kaikyo-distilleerderij (genoemd naar de Akashi-Kaikyo-brug die aan de voet van de distilleerderij ligt) bevindt zich in de buurt van Akashi, een stad in het zuiden van Hy?go, Japan, aan de Seto-binnenzee ten westen van Kobe. De familie Yonesawa destilleert sinds 1917, maar het was een eeuw later dat de whiskyproductie voor het eerst werd geïnitieerd. Hatozaki, de whisky geproduceerd door de distilleerderij is vernoemd naar een nabijgelegen vuurtoren (de oudste stenen vuurtoren in Japan). De productie van een blended whisky en een pure malt whisky, ze zijn een mix van Japanse gedistilleerde whisky en geïmporteerde mout en graan.
Hatozaki blended whisky is een premium mix van whisky's, leeftijd tot 12 jaar met een minimum moutgehalte van 40%. Licht in stijl met een moutachtige ruggengraat. Delicaat en gemakkelijk drinken, deze whisky heeft lichte boventonen en een zachte zoetheid van vanille. Ideaal als highball of straight pour. Hatozaki Blended Japanese Whisky is een lichte en fruitige whiskystijl.
Beleving
Geur: Aroma's van honing, citrus-limoen, grassige tonen, perzik, tropisch fruit en slechts een lichte rooksmaak.
Smaak: Klein zoet malt whisky-karakter, graansoorten, bessen, steenfruit met een lichte florale hint en een vleugje meer honing.
Afdronk: Fijn, licht en fruitig, licht nootachtig en een beetje warmte.
Alcoholpercentage: 40%