De Amrut Fusion Single Malt combineert het beste gerst van Schotse en Indiase komaf.
In deze single malt komt het beste van twee werelden samen. Schotse gerst wordt in Bangalore gedistilleerd en wordt na de rijping samengevoegd met Indiase gerst waarna het nog een tijd lang in bourbon vaten gaat. Hierdoor ontstaan er subtiele turf tonen gecombineerd met een fruitige smaak. In de neus komen hout, vanille, donker fruit en lichte turf mooi samen. Dit zet zich voort in de mond met als toevoeging een beetje rook en ook mokka. In de lange afdronk komen alle smaken terug met een pittige toon.
Distilleerderij
De distilleerderij van Amrut, opgericht in 1948, maakt gebruik van gekweekt graan van de voet van de Himalaya en laat de spirit rijpen op Amerikaanse eikenhouten vaten in Bangalore. Amrut is begonnen met de verkoop van whisky bij Indiase restaurants in Glasgow en wil daarna doorgroeien in de whiskymarkt door de single malt te gaan leveren aan ongeveer 28.000 'Indian Curry Houses' in Engeland. Nu de kwaliteit omhoog is gegaan wil men bij Amrut de wereld gaan veroveren met onder andere deze bijzondere Singel Malt.
Beleving
Kleur: Amber
Geur: Hout, rijp fruit, fruit
Smaak: Hout, rook, mokka
Afdronk: Lang, turf, hout, fruit en chocolade
Leeftijd: -