The Singleton of Dufftown wordt gedistilleerd in de Dufftown-distilleerderij in Speyside, het hart van de productie van malt whisky's in Schotland. In de distilleerderij wordt al sinds 1896 whisky gedistilleerd. Van de gisting tot de distillatie doen wij ons uiterste best om ervoor te zorgen dat elke druppel de hoogste kwaliteit biedt. De Singleton van Dufftown heeft een aroma van geroosterde noten met rijk fruit, met tonen van zwarte bessen, bruine suiker en koffie in de mond – voor een elegant droge en frisse afdronk. De 12 jaar oude Singleton van Dufftown heeft een zachte, rijke, toegankelijke smaak en dus het ideale smaakprofiel voor nieuwe drinkers van gemoute whisky's.
Serveertip: Bij voorkeur puur serveren om te genieten van het volle, rijke fruit en de tonen van vanille.
Proefnotities
Body
Medium tot volle body.
Neus
Toegankelijk en rijk. Eerst overheersen gepolijst hout en nootjes (geroosterde hazelnoot), daarna gestoofd fruit (gebakken appels), gedroogd fruit (zoete dadels) en zachte bruine suiker. Na een tijdje ook mosachtig. Met water ontwikkelt zich een zoeter, directer Speyside-karakter (pure perensnoepjes!). Rond en gemakkelijk. Na een tijdje warme, droge aroma's, van potloodschaafsel of luciferhoutjes.
Smaak
In het begin maken de zoete en krokante noten indruk, daarna volgt een zachte, fruitige Speyside-rijkdom om van te genieten. Stevig, met een uitgebalanceerde zoetheid. Bruine suiker en espresso. Verwarmend en aangenaam. Met water nog steeds een aangename textuur. Lichte zoetheid, dan kauwbaar en in balans door een lichte zuurtegraad, met een goede spreiding van smaken in het midden van het gehemelte.
Finish
Halflang tot lang, elegant droog en knisperend, aangevuld met een prettige, zoetige kauwbaarheid.