De Epicurean Odyssey Series belichaamt de unieke ambitie van The Singleton om een verrukkelijke smaak te creëren. Drie unieke productlanceringen vormen samen het drieluik van deze rijke whiskytraditie. De eerste whisky in de serie, The Singleton 38 Year, heeft een zeer rijk smaakprofiel gebaseerd op gebakken appel en karamelnoga. Daarna komt The Singleton 39 Year met sappige smaken van zwarte bessen en kruimeltaart, gevolgd door The Singleton 40 Year, intens en elegant, met een diepe, donkere en sensueel rijke smaak van fluweelzachte chocolade en rijpe pruimen.
Voor deze limited edition ging onze master blender Maureen Robinson verder dan wie ook met een experimentele tweede rijping op hervulbare vaten. Bovendien voerde ze verdere verbeteringen door om de verrukkelijkste whisky tot nu toe te creëren. Voor de grande finale van deze serie begon de uiterst smaakvolle The Singleton 40 Year zijn avontuur als een aromatische 12 jaar oude whisky, die Maureen overhevelde in diverse rumvaten voor een tweede rijping van bijna 30 jaar. Om de basistonen van intense chocolade en zongerijpt fruit te verfijnen, werden de whisky's samengebracht in kostbare Solera-vaten van Zacapa XO en Royal rum om een uiterst luxe en zachte whisky te creëren. The Singleton 40 Year, het hoogtepunt van deze fantastische reis, blinkt uit in zijn rijping, ambacht en smaak.
ONGELOOFLIJK ZACHT - Als grande finale van de Epicurean Odyssey Series gaan we met The Singleton 40 jaar oude whisky voor een ongekende smaak dankzij de langste rijpingstijd in de geschiedenis van The Singleton. Deze speciale whisky is gecreëerd door de visionaire ambachtslieden Maureen Robinson en Lorena Vasquez, die zoveel mogelijk smaak wisten toe te voegen door hem maar liefst 28 jaar voor een tweede keer te laten rijpen in kostbare Solera-vaten van Zacapa XO en Royal rum. Daarmee is het een uiterst bijzondere single malt met een innovatieve finish.
DIEPE SMAAK - De basistonen van intens pure chocolade en zongerijpt fruit worden versterkt door de tijd die de whisky in de rumvaten doorbrengt, waardoor complexe lagen van smaak ontstaan. Denk aan peren gehuld in pure chocolade en gekaramelliseerd fruit, zoals banaan en ananas gedoopt in toffee. En dat alles prachtig in balans, superzacht en met een volle, zoetige fruitigheid en de smaak van zwarte peper die langzaam sterker wordt.
SERVEERTIP - Het lekkerst puur of met een paar druppels ijskoud water, waardoor de heerlijke smaak net even een tikje frisser wordt.
CADEAUTIP - The Singleton 40 Year Old biedt een wereld aan rijke smaken en een ontdekkingsreis voor iedereen die op zoek is naar een exclusief gevoel van luxe. Whisky was al lang een prachtig geschenk, maar deze speciale en prestigieuze botteling biedt werkelijk iets unieks om lang van te genieten. Een perfect cadeau voor whiskyliefhebbers en -verzamelaars.
UITERLIJK
diep amber, met een lichtinval die aan koper doet denken.
BODY
licht tot medium.
NEUS
de neus is zacht, met aanvankelijk een kleine tinteling, en heeft fruitige boventonen die doen denken aan gedroogde appel. Hierna volgt al snel een kruidiger aroma van salie met hints van pruimen, omhuld door pure chocolade, perfect in balans met het zoete en kruidige van eikenhout en de lichte aroma's van toffee en eikenschaafsel. Een drupje water erbij zorgt voor een vleugje wasachtige rokerigheid.
SMAAK
onverdund is de textuur overdadig zacht en licht vettig, terwijl de smaak zoet en fruitig begint, gevolgd door een licht zilte en friszure ervaring op het midden van het gehemelte. De complexe, gelaagde smaak doet denken aan peren met rijke chocolade en gekaramelliseerd topische fruit zoals banaan en ananas, omhuld door toffee. Dit alles is prachtig in balans en superzacht, ondersteund door rijke, zoete fruitigheid, gevolgd door de langzaam sterker wordende smaak van zwarte peper. De droge tannines van fluweelzachte, pure chocolade zorgen voor een aantrekkelijk mondgevoel. Een drupje water ondersteunt het fruit en verzacht de peperigheid, waardoor een verkoelende afdronk in de mond ontstaat.
AFDRONK
vrij lang, met een diepe smaak en ietsjes droog, en de pit van zwarte peper met nog een vleugje wasachtige rook.
""