The Wild North is ontstaan ??uit een oordeelkundige mix van batches whisky van 5 en 7 jaar oud. Ze hebben de beste ingrediënten geselecteerd die het Grote Canadese Noorden kan produceren; bronwater uit het noorden van Quebec en vaten wit eikenhout uit de Noord-Amerikaanse bossen. Er is evenveel passie en overtuiging nodig om een ??onbekend land te ontginnen als er nodig is om een ??echte Canadese whisky te maken.
Neus: De neus brengt fruit en zoetigheid behoorlijk prominent naar voren. Er is een citrusachtige bloemigheid en linalool (Fruit Loops), met het algehele zoete profiel van maïswhiskydestillaat. Er is ook een muffe toon die al vroeg doorkomt.
Smaak: De smaak brengt veel van de zoetheid met een uitgesproken citruskarakter. Sommige butterscotch zet de smaak van dessertwhisky voort totdat deze wordt gecombineerd met een rijzende, warme rogge.
Afdronk: Een vol mondgevoel is het resultaat van de verhoogde bottelsterkte. Die 43% geeft ook een verwarmend tintje dat de lichte citrustonen mooi compenseert. In de afdronk komt het roggebestanddeel echt tot zijn recht. De whisky wordt hier verwarmend, met witte peper en bitter grapefruitmerg. Er is wat droging en eikenhout, en het effect lijkt op Tabasco-saus. Maar het eindigt allemaal met aanhoudende esdoorn.
""