`Whisky done differently’
Tawny, een andere absoluut geweldige release in beperkte oplage van het Australische Starward, is een single malt die zijn hele rijping heeft doorgebracht in tawny versterkte wijnoctaven! Zowel verse tawny-vaten van de Yalumba-wijnmakerij als verkoolde tawny-vaten van SA Cooperage werden gebruikt, en de whisky werd speciaal gemaakt om na het eten te drinken, vol met rijk gedroogd fruit, kruiden en noten.
Beleving
Geur: Bananenbrood en gedroogde schillen, met pindakaas en rozijnen.
Smaak: eerder kerstachtig, met gekruide gekookte pruimen, meer gedroogd fruit en citrus, een goede portie mout en druivenzoetheid.
Afdronk: Een laagje bruine suiker en olieachtige noten op een droge, kruidige afdronk.
Oprichter David Vitale groeide op in een traditionele, grote Italiaanse familie, waar informeel samenzijn en eten een grote rol speelden. De ontwikkeling van Starward was een logische stap: een toegankelijke, allround whisky zonder poespas.
Starward wordt gemaakt in Melbourne, de bruisende foodie hoofdstad van Australie¨. Daar vinden ze dat de focus moet liggen op de smaken, niet op de ‘airs and graces’. Het unieke ‘4 seizoenen in een dag’-klimaat van Melbourne komt de whisky ten goede: door de continue temperatuurwisselingen wordt de smaak van de Australische rode wijnvaten waarin de whisky rijpt, optimaal benut. Dit noemen we elementaire rijping. Starward een heerlijk fruitige smaak omdat het heeft gerijpt op rode wijnvaten uit de Barossa en Yara Valley.
Nog een absoluut geweldige limited edition-release van het Australische Starward, Tawny is een single malt die zijn hele rijping heeft doorgebracht in tawny versterkte wijnoctaven! Zowel verse tawny-vaten van de Yalumba-wijnmakerij als verkoolde tawny-vaten van SA Cooperage werden gebruikt, en de whisky werd speciaal gemaakt als sipper na het eten, vol met rijk gedroogd fruit, kruiden en noten.