De Piccadily Distillery is opgericht in 1967 en ligt vlak bij Delhi in het noorden van India, met uitzicht op het Himalaya gebergte. Sinds die tijd is Piccadily één van de grootste producenten van alcohol in India. In 2010 werd gestart met de bouw van een eigen single malt whisky distilleerderij, die in 2012 startte met de productie van de eigen single malt whisky.
In het Sanskriet staat Indri voor de 5 zintuigen; reuk, smaak, gevoel, zicht en geluid. Indri is echter ook de plaats waar de distilleerderij staat, vlak bij de rivier Yamuna waar het smeltwater van de Himalayas doorheen stroomt. In die valei wordt al honderden jaren graan verbouwd, waarbij de klassieke Indian 6 Row gerst uitstekend geschikt is voor het distilleren van single malt whisky.
Nadat het gerst met de hand is geoogst en gefermenteerd, gemalen en ge-mashed, volgt het distilleren in de in India gemaakte pott stills.
Trini is het vlaggenschip van Indri whisky, waarbij de whisky is gerijpt in voormalige bourbonvaten, PX sherryvaten en wijnvaten. De whisky is gebotteld op 46% zonder enige vorm van koude filtratie en toevoeging van kleurstoffen. De whisky heeft minstens 6 jaar gerijpt in de vaten, wat voor India, en vooral voor het noordelijk gelegen Delhi erg lang is. Vanwege de grote temperatuurverschillen tussen zomer en winter ( van 50 graden celsius tot onder het vriespunt) gaat het rijpingsproces in de eikenhouten vaten zeer snel.
Het is niet voor niets dat deze whisky in hele korte tijd al indrukwekkend veel onderscheidingen heeft gewonnen!
Beleving
Geur: gekarameliseerde ananas met donkere vanille, zwarte thee en vers gemalen noten. Na wat walsen worden de geuren nog iets warmer met munt, eikenhout en kardemom.
Smaak: mooi uitgebalanceerd mondgevoel met smaken van witte en bruine kruiden, eikenhout, cirtus fruit, toffee en kaneel.
Afdronk: lang met een mooie combinatie van fruit en diepe kruiden waarbij de tong de pittige delen blijft voelen. Heerlijk.
Inhoud: 70cl
Alcoholpercentage: 46%