Starward gebruikt rode wijnvaten uit de beroemde wijnregio's van Australië om hun whisky in te rijpen. Als de Barossa Valley in je achtertuin ligt, dan gebruik je die vaten! Ze kopen alle whisky-ingrediënten binnen een dag rijden van de distilleerderij. Door het enorm gevarieerde weer in Melbourne, krijgt de whisky zijn kenmerkende fruitige, heerlijke smaak in slechts drie korte jaren!
Een enorme hoeveelheid smaak en alle kleur in Starward komt van de rode wijnvaten. Ze gebruiken meestal shiraz-, cabernet- en pinot noir-vaten die 4 tot 7 jaar hebben doorgebracht in enkele van de beste wijnmakerijen van Australië. Om het smaakprofiel van verse rode wijn te behouden, kunnen ze deze vaten binnen enkele uren na het leegmaken uit de nabijgelegen Yarra-vallei en Barossa-vallei halen. Daarna worden ze licht verkoold of gestoomd. Vaak zijn de vaten nog nat van de wijn wanneer zij ze vullen, waardoor de whisky zijn gedurfde, fruitige smaak krijgt.
Deze whisky werd eerst gerijpt in een vers rode wijnvat uit de beroemde Barossa-vallei voordat hij eindigde in een verkoold Frans eikenhouten vat.
Met smaken van geroosterd eiken, vanille en kersen.
Let op! Maximaal 1 fles per persoon